Speltipsligan

gratis Speltips – Dagens bästa spel

Speltips Champions League: Atalanta vs Real Madrid

3 min read

I går gick Atlético Madrid vs Chelsea av stapekn och tyvärr gick inte mit tips in där jag satsade på att Madridlaget skulle vinna med 1-0, istället tog Chelsea en viktig bortaseger inför returen i London genom Giroud´s fantastiska cykelspark. Bayern München klockade däremot till Lazio på bortaplan med hela 1-4, så den satsningen gick in. Jag kommer inom kort utöver fotbollen också lägga upp rekar för NHL som har ett annorlunda upplägg i år pga pandemin och som ser väldigt intressant ut.

Atalanta BC – Ska målformen hålla i sig

Atalanta är ju inte helt olika Lazio, lyckas inte riktigt men man kan inte räkna bort dem.

Och man ligger just nu på samma poäng som just Lazio i Serie A på en 4:e plats men med bättre målskillnad och 10 poäng upp till ligaettan Inter.

På de 5 senaste matcherna har man 3 vinster, en oavgjord och 1 förlust, nu senast vann man hemma mot Napoli med 4-2.

På topp har man Luis Muriel som ligger delad 3:a i skytteligan med sina 14 mål, som han har lyckats få ihop på endast 8 starter i ligan av 21 matcher, i CL har han stått för 2 mål på 5 matcher men endast startat i 3 av de 5 han spelat.

I ligan ligger man 2:a i målligan med sina 53 mål på 23 matcher men man har också släppt in 31 mål på 23 matcher så inte helt perfekt där.

Atalanta hamnade i en svår grupp där man till slut klarade av en 2:a plats med 2 poäng färre än Liverpool som vann gruppen och 4 poäng ner till Ajax som slutade 3:a.

Offensivt så lyckades man göra 10 mål medans man hade svårt att täppa till bakåt där man släppte in 8 mål, så lite obalans mellan lagdelarna och en del att jobba på.

På skadelistan hittar vi endast Hans Hateboer.

Real Madrid CF – långt ifrån ordinarie lag

Laget ligger 2:a i La Liga 3 poäng bakom Atlético Madrid och har 5 poäng ner till Barcelona med en match mer spelad än båda lagen.

Man har en målskillnad på 42/19 vilket är helt ok, i den interna skytteligan hittar vi Karim Benzema med sina 12 mål på 21 matcher.

I CL Vann man sin grupp 2 poäng före Mönchengladbasch och Sjachtar som båda slutade på 8 poäng mot Madridlagets 10.

Man vann 3, spelade oavgjort 1 match och förlorade 2 matcher, man mäktade med att göra 11 mål men släppte in hela 9 så laget är inte riktigt i balans.

Av de 11 målen framåt har Karim Benzema gjort 4.

Men på skadelistan hittar vi just Karim Benzema och han är inte ensam, vi hittar också Sergio Ramos, Marcelo, Dani Carvajal, Federico Valverde, Rodrygo, Edan Hazard och Alvar Odriozola.

Matchen – Målrikt och en skräll?

Atalanta har inget att förlora och kommer sätta fart med hög press mot ett Madrid som saknar flera nyckelspelare inklusive lagkapten Ramos och toppanfallaren Benzema, med den målformen som Atalanta har just nu med Luis Muriel på topp tror jag att Atalanta vinner matchen och därmed skräller mot Madrid som på papper trots allt ska vinna matchen, för jag tror inte Zinedine Zidane kan trolla ihop ett lag som rår på ett såpass tufft motstånd i CL på bortaplan.

Speltips: Atalanta vinner och håller nollan

Odds: @3.10

Insats: 5/10

Matchstart: 21:00 24 Februari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *