Speltipsligan

gratis Speltips – Dagens bästa spel

Speltips Champions league: Atlético Madrid vs Chelsea

2 min read

Atlético Madrid

Atlético är för mig ett av Europas bästa defensiva lag, trots det så har laget tappat mark på sistone och Real Madrid har nu bara 3 poäng upp till ligaettan i Spanien.

Atlético har bara vunnit 2 av de 5 senaste matcherna där man senast förlorade mot Levante med 0-2 och där man helgen innan kryssade mot samma lag.

På skadelistan har Atlético två tunga namn, mittbacken Gimenez kommer inte till spel utan ersätts mest troligt med Savic, och den starke kantspelaren Carrasco kommer inte heller till start, men man kommer kunna ställa sina toppforwards på planen i form av Luis Suarez och Joao Felix.

Atlético slutade 2:a i sin grupp bakom Bayern Munchen med 2 vinster, 3 oavgjorda och en förlust, 5 poäng före RB Salzburg.

Chelsea FC

Chelsea är ett lag som tillsammans med Frank Lampard letade efter sin identitet, men inte riktigt fann den.

Med den nya tränaren Thomas Tuchel som senast tränade PSG så har laget fått en nystart och ett annorlunda tänk och man ligger 5:a i tabellen hela 16 poäng ifrån Man City som toppar men bara 6 poäng till 2:an Man UTD

Lampards 5 sista matcher med Chelsea gav 1 vinst, 1 oavgjord och 3 förluster, Tuchels 5 senaste har gett 4 vinster och en oavgjord som kom nu i helgen mot Southampton.

Så man kan kort säga att Chelsea har hittat formen med den nya tränaren.

Chelsea har en  skada att rapportera, Lagkaptenen thiago Silva som har en muskelskada, men man tror sig få tillbaka den reslige anfallaren Tammy Abraham, Christian Pulisic och Kai Havertz.

Chelsea vann sin grupp med 14 poäng 1 poäng före Sevilla, Chelsea som tog 4 vinster och 2 oavgjorda ser jag som ett starkt CL lag

Matchen – lite mål.

Matchen spelas på National Arena, Bukarest i Rumänien p.g.a. att Spanien inte tillåter resenärer i från UK, vilket gör att Atlético går miste om sin hemmafördel medans returen kommer spelas på Stamford Bridge den 17 Mars.

Lagen har mötts 2 gånger tidigare, gruppspelet i CL 2017 där Chelsea vann borta med 1-2 och spelade oavgjort hemma 1-1.

Även om Tuchel har satt en mer organiserad prägel på sitt lag så tror jag inte man nöter ner Atlético medans Madridlagets forward har rutin och talang nog för att störa Londonlaget i sina omställningar.

Lagen har mötts 2 gånger tidigare, gruppspelet i CL 2017 där Chelsea vann borta med 1-2 och spelade oavgjort hemma 1-1.

Mitt tips:

Atlético vinner med 1-0

6.00

Atlético vinst

2.65

X 3.05

2 3.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *