Speltipsligan

gratis Speltips – Dagens bästa spel

Speltips LaLiga: Osasuna – Alaves

3 min read

Vi närmar oss slutet av 2020 och efter mitt förgående speltips i matchen mellan United och Leicester har jag nu tagit fram det sista spelet för detta året. I min förgående match så spelade vi att båda lagen skulle göra mål och totalt över 2.5 mål i matchen mellan. Efter slutsignalen slutade matchen 2-2 och vi bockar av den som vinst. Dagens speltips hittar vi istället i LaLiga, där Osasuna ska ta emot Alaves på Estadio El Sadar. I dagens tillställning har vi 2 lag som inte har imponerat denna säsongen, men jag tycker mig ha hittat en favorit.

Osasuna – Håller man sig kvar?
Osasuna har haft en extremt tuff säsong såhär långt och befinner sig just nu längst ner i tabellen tilsammans med Huesca. På 14 spelade matcher har man endast vunnit 3 matcher, medans man kryssat 3 och förlorat hela 8 gånger. Man har alltså endast 12 poäng tagna och måste verkligen göra några ändringar om man vill hålla sig kvar i LaLiga.

I sin förgående match så lyckades man ta 1 poäng mot Elche och man kommer göra allt för att fortsätta hämta poäng idag. Under förgående matchen så åkte mittfältaren Perez på 2 gula och blev utvisad i 92:a minuten, samtidigt så saknar serben Brasanac idag och mittfältet måste roteras. Osasuna har inte bara mittfältare borta inför dagens tillställning, utan saknar även 2 spelare från backlinjen.

Osasuna – logo
Alaves – Snäppet starkare?
Precis som Osasuna så har Alaves inte startat säsongen på bästa sätt. 15 spelade matcher har sett en som vinnare 4 gånger, man har kryssat 5 och förlorat 6 gånger. Man ligger på 13:e plats i LaLiga och även om man saknar Battaglia i dagens mittfält, så känns man helt klart som det starkare laget. I dagens tillställning kommer Alaves gå för 3 poäng och försöka avsluta detta året med en seger.

Alaves – logo
Sammanfattning – Statistiken talar
I dagens speltips har vi två lag som båda kommer gå för seger. Spelbolagen ser idag Osasuna som en favorit och har lagt en hemmaseger på 2.35 gånger pengarna. Jag synar dock ett annat resultat och eftersom Osasunas redan svaga 11 måste roteras har jag valt att spela Alaves eller oavgjort i denna match. Inte bara har Alaves spelat bättre på den senaste tiden utan har även statistiken på sin sida.

✅ Alaves har kryssat eller spelat oavgjort i 8 av sina senaste 10 matcher.
✅ Osasuna har endast vunnit 1 av sina senaste 10 matcher i LaLiga.
✅ Osasuna saknar försvarare och har släppt in 10 mål i sina senaste 5 matcher.

Speltips: Alaves eller oavgjort (X2)
Odds: 1.64
Spelstopp: 16.15
Units: 8/10
Spelbolag: Leovegas

Vi på Speltipsligan önskar er alla som ryggar lycka till. Kom ihåg att spela ansvarsfullt och spela inte med pengar som ni inte har råd att förlora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *