Speltipsligan

gratis Speltips – Dagens bästa spel

Topptipset experttips: Så fungerar det

5 min read

Topptipset experttips, så fungerar det. Svenska Spel erbjuder många olika spelmöjligheter. När det gäller sport ska vi här ta en närmare titt på konceptet. Topptipset experttips som är det populäraste alternativen. Läs vidare om du vill veta vad Topptipset är. Hur utdelningen och omsättningen fungerar. Vilka regler du måste hålla koll på när du ska spela. Samt hur du hittar statistik om lagen för att förbättra dina vinstchanser!

Vad är Topptipset experttips?

Redan vid lanseringen av Topptipset år 2007 överträffade omsättningen Svenska Spels förväntningar. Konceptet har fortsatt vara populärt som alternativ till spelbolagets övriga spel såsom Europatipset och Stryktipset. Anledningen till att Svenska Spel skapade Topptipset är att de kände av konkurrensen från andra spelbolag. De ville kunna erbjuda fler kombinationsspel för att ta ytterligare marknadsandelar.

Topptipset är ett koncept från Svenska Spel där du satsar på hur det kommer att gå i åtta aktuella fotbollsmatcher världen över. Om du vinner beror på hur många rätt de övriga personerna har spelat får. Samt många som spelat totalt under omgången. Du kan spela på Topptipset i stort sett varje dag hela veckan. Det gäller att gissa rätt på om matcherna slutar med hemmavinst, bortavinst eller oavgjort. Du kan spela på Topptipset varje onsdag, lördag och söndag. Ofta lägger Svenska Spel dessutom till extraspel på övriga veckodagar.

Att spela på Topptipset experttips är ett bra alternativ för dig som vill ha lite mer spänning jämfört med att bara satsa på en enda match. Det är förstås betydligt svårare att pricka rätt resultat på åtta matcher än en. Men det innebär också att de potentiella vinsterna är betydligt större. Samtidigt är det inte lika svårt att gissa rätt resultat som i till exempel Stryktipset där du måste ha hela tretton rätt för att vinna.

Topptipset är ett av Svenska Spels mest populära koncept. Kan du lite om fotboll ger det dig chansen att ta hem tiotusentals kronor om du lyckas gissa rätt på resultatet av alla åtta matcherna!

Utdelning och omsättning för Topptipset experttips

Utdelningen från åtta rätt på Topptipset påverkas av spelets omsättning, som då och då stiger över två miljoner kronor. Exakt 72,5 % av omsättningen från Topptipset betalas tillbaka till spelarna, och 2,5 % av dessa går vidare till nästa spelomgång där den aktiveras om den föregående omgången inte fick någon vinnare, eller om kupongen ger mindre än 10 kr. Det innebär att utdelningen då blir större än vanligt nästa gång, på samma sätt som en jackpott. Resten av omsättningen tar Svenska Spel i vinst.

Om du lyckas få alla åtta rätt när du spelar Topptipset kan du vinna allt ifrån ett par hundra kronor upp till hundratusentals kronor. Allt beror på hur många som spelar och hur många som lyckas gissa rätt. Du väljer insatsen 1, 2, 5 eller 10 kronor per rad. Får du alla åtta rätt när du satsat 10 kr multiplicerar du utdelningen med just 10. Det innebär att en utdelning på 500 kr ger dig 5 000 kr i vinst.

Topptipset experttips, - vi berättar ur det går till

Hur spelar man på Topptipset?

För att spela på Topptipset experttips måste du först vara medlem hos Svenska Spel. Vilket du blir genom att logga in med ditt personnummer och BankID. Sedan väljer du hur många rader du vill spela, och om du vill satsa 1, 2, 5 eller 10 kr per rad. Du tippar 1, X eller 2 på alla de åtta matcherna, och sedan lägger du ditt spel och väntar på resultatet för att se om du vunnit. Du kan också tippa på mer än ett resultat, till exempel 1 och X eller X och 2, eller alla tre resultaten av en match. Detta kallas för att halv- eller helgardera sig.

Förutom att spela enkelrader (som är utan halv- eller helgarderingar), kan du också spela systemspel på Topptipset. De kan inkludera både hel- och halvgarderingar och blir därför också dyrare att lämna in.

För att vinna måste du som vi tidigare nämnde ha alla åtta rätt, annars vinner du inte ett öre. Om du vill annullera ditt spel kan du göra detta fram till 1 minut efter spelstopp när du spelar online.

De fotbollsmatcher som ingår i Topptipset är alltid de åtta första matcherna på varje Stryktips– och Europatipskupong. Svenska Spel inkluderar matcher från ligor världen över. Men oftast handlar det om matcher som spelas i de högre divisionerna såsom Serie A, Premier League och La Liga. Under extraspel på andra veckodagar än onsdagar, lördagar och söndagar brukar Svenska Spel däremot inkludera matcher som spelas i mindre välkända ligor.

Följa statistik på lagen

För att öka dina chanser att gissa rätt resultat av fotbollsmatcher. I Topptipset eller andra ligor är experttips något vi rekommenderar att du följer den statistik som finns. För de olika lagen som spelar de aktuella matcherna. Du kan hitta mycket statistik direkt på Svenska Spels hemsida genom att klicka på lagens namn. Då får du bland annat reda på den senaste statistiken, spelanalys och aktuella nyheter om lagen. Du kan också ställa in vilken information du vill ta del av om varje lag direkt via knappen Tipsinfo som är placerad ovanför spelkupongen.

Du kan också hitta ytterligare statistik och annan information om varje lag genom att helt enkelt söka efter dem på nätet. Eller besöka sajter som delar med sig av olika fotbollstips och allmänna experttips när det gäller sportsbetting. Ju mer du vet om de aktuella lagen, desto större chans är det att du kan gissa rätt på hur det kommer att gå i kommande matcher. Om du ändå känner att du inte har tillräcklig kunskap kan du alltid rådfråga den så kallade Xperten. Det är en funktion som ger dig färdigtippade rader som tagits fram med hjälp av aktuell data. Dessutom med 10 av Svenska Spels experter.

Du som vill spela på mer än en match i taget men tycker det blir för svårt att pricka in 13 rätt bör definitivt testa Topptipset, nästa gång du besöker Svenska Spels sportsbook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *