Speltipsligan

gratis Speltips – Dagens bästa spel

La Liga Atlético Madrid – Mallorca

2 min read

Atlético Madrid är så otroligt bra att det går inte att spela emot dom. Men frågan är. Hur bra är Mallorca just nu?

Atletico Madrid borde vara otroligt motiverade att behålla sin tredje plats och hålla Sevilla bakom sig. Sevilla ligger trots allt bara tre poäng bakom Atletico med 5 matcher kvar att spela av säsongen. Man lyckades bromsa Barcelonas titelchanser  i Tisdags kväll genom att spela oavgjort på Camp Nou i en match som slutade 2-2 efter 3 straffar och ett självmål.

Nu spelar  man hemma igen och möter bottenplacerade Mallorca som man slog i September förra året med 2-0 efter mål av Felix och Diego Costa. Efter den segern har man bara förlorat 1 gång på dom 7 senaste mötena och såklart så går man in i denna duellen med ett tydligt favoritskap att vinna.

Sist man förlorade hemma var mot Barcelona förra året. I december, sen dess har man 8 segrar och 2 oavgjorda matcher och man har hållit nollan i 6 av dessa 10 matcher.

För Mallorcas del så tog man en välbehövlig 3 poängare genom att hemmaslå Celta Vigo med 5-1. Det var den första segern efter 4 förluster och 1 oavgjord match sedan ligan drog igång igen i juni.  Eloge för den vinsten, men man är fortfarande 6 poäng upp för att lägga sig på säker mark. Men att spela borta mot Atletico Madrid utan lagets bästa målskytt Budimir kan inte sluta i ett målkalas som det gjorde mot Celta Vigo. Risken att spela i Segunda Division nästa säsong är ganska överhängande då man dessutom har ett svagt borta facit och bara har tagit 1 seger på 16 försök. Sämst av alla lag. Förutom frånvaron på Budimir saknas även mittbacken  Valjent som har startat alla matcher för Mallorca denna säsongen och Agbenyenu. Ett minst sagt skadeskjutet bortalag ikväll.

Atletico Madrid är för bra och är flera nummer större. Man har tagit 4 segrar på deras 5 senaste matcher sedan uppehållert och ända poängtappet kom mot Bracelona. Atletico är inte kända för att ösa in mål, men man har en intakt elva att starta med och har en vass offensiv med Felix, Morata och Costa längst fram. Man snittar runt 1,5 mål hemma och Mallorca snittar 0,81 mål per bortamatch. Men utan dessa viktigare spelare idag så tror jag att man går nollade ifrån den här duellen.

Jag spelar -1,5 mål på Atletico Madrid och gissar på 2-0 ikväll. Vamos!

Speltips: Atletico Madrid -AH -1,5

Odds: @ 1.90

Spelstopp: 22.00 CET

Bolag: William Hill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *