Speltipsligan

gratis Speltips – Dagens bästa spel

Odds stryktips: Dagens bästa speltips

5 min read

Odds stryktips är ett populärt sätt att betta på fotboll hos Svenska Spel. Det handlar om att man satsar antingen på 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger) från 13 olika matcher. Från bland annat Sverige och England, Engelska ligan eller cupfotboll avgörs oftast på lördagar.

Det finns flera olika sätt att resonera när det gäller stryktipset och hur man bland annat ska tänka kring odds. Ska man spela med höga eller låga odds? Vart kan man hitta bra speltips? Här nedan diskuterar vi några av dessa punkter samt sidor som erbjuder speltips!

Ett träd under hösten med vinkel

Varför är höga odds på stryktipset bra?

Odds betyder egentligen bara förhållandet mellan insats och vinst. Beroende på hur sannolikt det är att, exempelvis, ett visst lag ska vinna en fotbollsmatch, så regleras oddsen efter det. Är det väldigt troligt att laget ska vinna? Bettar man med väldigt låga odds – då man egentligen inte tar en så stor “risk” genom att satsa på det sättet.

Bettar man dock på laget som inte tros vinna, då de kanske aldrig förr vunnit över det andra laget. Då bettar man med höga odds. Det betyder att man har chans att vinna betydligt mycket mer pengar vid en eventuell vinst med höga odds. Detta då man har större chans att förlora de satsade pengarna då sannolikheten inte pekar för det utfallet av matchen.

Är oddsen avgörande för utgången av matchen?

Högre odds kan alltså definieras som “Ju lägre sannolikhet för ett visst resultat, desto högre blir oddsen, liksom vinsten”. Så varför kan det vara bra med höga odds, om det är så osannolikt att man kommer vinna? Jo, eftersom man mycket enklare kan vinna stora summor pengar genom att satsa väldigt lite pengar.

Bettar du på något med väldigt låga odds så kommer ju självklart även vinstbeloppet vara lågt. Eftersom resultatet är så “självklart”. Då behöver du ofta spela för betydligt större summor än vad du skulle gjort på höga odds, för att kunna få ut en bra vinst i slutändan.

Dock så kan man ju aldrig veta exakt hur ett scenario ska spelas ut. Vilket gör att du kanske kan offra en tia till något oväntat och kamma hem en vinst som är flera gånger större än din insättning. Man kan också höja sina odds genom att satsa på ett mer specifikt matchresultat, allt för att göra just det utfallet så osannolikt som möjligt. Har man viss kunskap eller en stark magkänsla är det just dessa spel som oftast leder till de största vinsterna!

Varför ska man undvika låga odds?

Låga odds ges som sagt, för att sannolikheten till vinst är stor. Låga odds, speciellt i väldigt “självklara” matcher, ger oftast inte mer än någon tia vid vinst. Även om du skulle satsa tusen kronor för att du är så säker på ett visst utfall, så får du en liten vinst men riskerar mycket pengar helt i onödan.

Låga odds är därför onödiga och ger gärna en illusion som ett säkert sätt att vinna pengar, men i slutändan är risken betydligt större än vinsten.

Dagens bästa speltips, och höga odds stryktips

På många ställen finns det möjlighet att läsa “dagens bästa speltips”. Det är olika sajter som specialiserar sig på att hålla koll på vad som händer i olika sportgrenar för att kunna samla användbara tips på hur du, som bettare, ska betta på diverse matcher. Varje dag läggs nya tips ut i flera aktuella matcher där de diskuterar oddsen för vinst hos de olika parterna.

Hur spelar man på hemmaplan respektive bortaplan

Det kan handla om hur ofta de gör vinst på hemmaplan vs. bortaplan, hur individuella spelare presterat på senaste tiden och annan relevant statistik.

Det kan vara väldigt bra att vara uppdaterad om dessa speltips då de är skrivna av personer som verkligen är insatta i sporten du bettar på. Även om de, som med allt annat inom betting, bara utgår och granskar från ett utomstående perspektiv. Kan deras tips definitivt hjälpa att göra kloka bettingbeslut. Tipsen kan också skilja lite mellan olika sidor. Men om något är det bra, då man kan få flera synpunkter på samma matcher!

Vad är bra speltips?

Då det finns många olika sidor med speltips kan det vara bra att veta mer specifikt vad man ska kolla efter på diverse sidor, för att se till att man får så bra och användbar information som möjligt!

Det första och kanske viktigaste är att speltipset har en bra motivering bakom. Oddsen ska både baseras på statistiken från spelarnas prestationer. Resultat i äldre matcher och annan relevant info om själva laget. Men även framföras på ett så neutralt sätt som möjligt. Alla lag har ju olika styrkor och nackdelar. Vilket också gör att speltipsen inte kan favorisera en över den andra.

Du behöver inte vara statistiker

Utan att vara den som behöver vara väldigt analytisk. Samt vilket av lagen som faktiskt anses ha störst sannolikhet att vinna. Dessutom bör all eventuell fakta om skador inom laget, sjukdomar. Samt eventuella vädertillstånd osv. presenteras för att man ska få en så vid överblick som möjligt!

Tyvärr finns det flera sidor som erbjuder dåliga odds trots att statistiken tillåter ett helt annat oddsspel. Det är därför viktigt att ta speltips från sidor som erbjuder höga odds, för du vill ju inte satsa pengar på en sida där du isåfall skulle vinna mindre pengar än en annan sida med högre odds!

Speltips Aftonbladet samt odds stryktips

Aftonbladet har en egen avdelning för sport både online som i fysiska tidningen. Där erbjuder de också dagliga speltips från spelexperter, och har gjort det sedan 1927. Det är ett bra ställe att verkligen hitta riktigt bra tips från insatta individer – och används därför av många.

De ger både tips på låga odds, kallade “Dagens säkra” men också på höga odds. I fråga om stryktipset ger de ofta en kombination av speltips med låga och höga odds, men visar tydligt motiveringen bakom. Deras odds är också genom dagliga analyser från diverse stora spelbolag för högst trovärdighet!

Speltips Expressen

Även Expressen har en sportinriktning avdelning där de erbjuder speltips. På Expressen gör de ofta analyser av oddsen. De skriver artiklar om hur man bör tänka när man bettar och utgår oftast från höga odds. Hos Expressen gör de likt Aftonbladet även analyser av marknaden. De sammanställer statistik för att presentera så bra och höga odds som möjligt i sina speltips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *