Speltipsligan

gratis Speltips – Dagens bästa spel

Speltips La Liga: Real Madrid vs Real Sociedad

3 min read

Helgen är över och mitt senaste tips visade sig vara aningen fel även om jag tyckte United va det lite vassare laget.

Matchen slutade 0-0 mot Chelsea, ikväll tar Los Galacticos emot Real Sociedad på Santiago Bernabeu i Madrid och lite senare kommer en kupong på lite NHL.

Real Madrid – 5 raka?
Efter nyår har Real Madrid 6 vinster på de 8 senaste matcherna, man ha kryssat en gång och man förlorade lite oväntat mot Levante hemma.

Man ligger på en andra plats i ligan 6 poäng bakom ligaettan Atlético Madrid som man möter i nästa omgång i Madrid-derbyt.

Bästa målskytten är Karim Benzema på 12 gjorda mål men är inte aktuell på grund av skada.

Trots Dessarmerat manskap gjorde man ändå jobbet i CL där man vann borta mot Atalanta med 0-1.

På skadelistan finner vi en del riktigt stora pjäser som lagkaptenen Sergio Ramos, Karim Benzema, Daniel Carvajal, Eden Hazard och Eder Militao, trots skadeläget är man ett lag att räkna med.

Real Madrid Logo
Real Madrid logo
Real Sociedad – Svensk i målform
Real Sociedad, som väntat inte klarade vända 0-4 på Old Trafford, åkte ur EL i Torsdags.

Man ställde upp med ett toppat lag för att ge det chansen i första halvlek men efter en riktigt bra defensiv insats av b.la Victor Lindelöf och en missad straff så valde Alguacil Imanol att göra en del byetn inför andra, säkerligen med Måndagens toppmatch i åtanke, matchen slutade 0-0.

I ligan har man svajat en del, man har mycket boll men lyckas inte lirka in den och i sin tur kommer kontringarna och hungriga mellanlag med hungriga unga spelare som vill visa upp sig, men när dem väl får in bollarna så brukar det bli fina resultat och som spjutspets har man Svenske Alexander Isak som i ligan har kletat in hela 9 mål på 8 matcher och ett hat-trick senast mot Alaves.

Han ryktades vara på väg till BArcelona och hans nuvarande form lär inte göra storklubbarn mindre intresserad av den unge Svensken.

I mål har man Alejandro Remiro som varit stabil mellan stolparna och brukar vara extra taggad när storklubbarna står på andra sidan, 3 nollor efter nyår och en fin blick för spelet så är han en trygghetsfaktor för La Real.

På skadelistan hittar vi nästan en hel startelva med spelare som betyder mycket för laget: Gaizka Ayesa, Arits Elustondo, Asier Illarramendi, Mikel Merino, Miguel Angel Moya, Luca Sangalli, Alex Sola och Joseba Zaldua.

Minst fyra spelare på skadelsistan som varit involverade i Alguacil Imanol vision för säsongen.

Real Sociedad logo
Real Sociedad logo
Matchen – 0-0 i höstas
Ett av Euorpas och Världens bästa lag i Real Madrid, mot uppkomlingen Real Sociedad med La Ligas hetaste målskytt jus nu.

Ja det är ju bäddat för målkalas men trots bra förutsättningar och mängder med målchanser så slutade mötet i höstas bara 0-0, så vad tror vi kommer ske ikväll?

Personligen tror jag på en sprudlande bra fotbollsmatch där La Real kommer vilja spela som man brukar med mycket bollinnehav och uppställt spel medans Real Madrid får och planerar att foga sig i det, man är ju trots allt ett vasst kontringslag och det är ju just det som La Real har som svaghet, lyckas man inte framåt och man slarvar i uppbyggnaden så straffar motståndarna dem rejält, och man kan kanske komma undan med det mot en del lag i LA Liga men knappast Real Madrid.

Därför tror jag på Real Madrid seger men att Isak håller i sin målform.

Speltips: Real Madrid vinner.

Odds: 2.14

Speltips: Alexander Isak gör mål.

Odds: 3.40

Insats: 6/10

Matchstart: 21:00 CET 1 Mars, Santiago Bernabeu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *